2010. július 31., szombat

2817-horz-3.jpg
Oroszlánsörény gomba (süngomba, vagy cseppkőgomba)

Lion's Mane (Hericium erinaceus) az egyik leghíresebb gomba a keleti történelemben és a hagyományokban, gyógyászati célokra használják Kínában és Japánban évszázadok óta. A legenda szerint akik rendszeresen fogyasztják a gombát acél idegeik lesznek és kiváló memóriájuk mint egy oroszlánnak!

Lion's Mane ehető gomba, egy kulináris csemege, egyik a négy leghíresebb kínai csemege közül.

A legjelentősebb és legértékesebb tulajdonsága Lion's Mane –nak az a képessége, hogy ösztönzi az Idegi növekedési faktor (NGF) szintézisét és elősegíti a myelinizáció folyamatát vagyis az idegsejtszövetek kialakulását!. A megnövekedett NGF termelés javíthatja az agy funkcióit, lassitja az öregedési folyamatokat így gátolja az időskori szenilitás vagy a még rosszabb Alzheimer kór kialakulását! Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy Hericium Erinaceus gazdag poliszacharidokban így daganatellenes hatású mivel erősiti az egyén immunrendszerét!

- - Támogatja a szív-és érrendszert, csökkenti a vérnyomást és a szérum koleszterin színtjét;

- - Javitja a gyomor és bélrendszer funkcióit így segíti a emésztési tónusokat hatékony a székrekedés megelözésében és a gyomor vagy nyombél fekély megakadályozásában!

- - Immunrendszer erősítő - felgyorsítja a betegség utáni felépülést!
- Anti-aging hatású - javítja a memóriát, megakadályozza a feledékenységet és serkenti az agy működését.